Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Pillangó csoport

2020/2021 tanév

 

Korcsoport:
Nagycsoport
Óvodapedagógusok:
Gyüre Attila Csabáné (Anita óvónéni)
Kiss Istvánné (Évike óvónéni)
Dajka:
Nagyné Háda Szilvia
Csoportlétszám: 26 fő 
A nevelési évet 17 kispillangóval kezdtük, akik a középső csoportból léptek felsőbb csoportba. Más csoportból 7 kispajtás, majd pár héttel később még 2-en érkeztek hozzánl másik óvodából. Így mostmár 26 kispillangó repked a csoportunkban. Évike óvónéni szeptember közepén került hozzánk. Az óvónéni és az új gyermekek is hamar belerázódtak a mindennapi életünkbe.
A csoportunk mindennapjait ebben a korosztályban is áthatja a játékosság, de már jobban belemélyülünk az iskolai életre való felkészítésbe. Heti programjainkat az évszakok változására, jeles napokra, ünnepekre építve tervezzük.A tervek megvalósításában figyelembe vesszük a gyermekek különbözőségét, építünk a gyerekek ötleteire, igényeire. Leereszkedünk a gyermekek szintjére, igyekszünk nemcsak nevelőik, de barátaik is lenni.
Nálunk minden nap jelen van a móka, jókedv, kacagás, de nem feledkezünk meg a gyermekeink készségeinek fejlesztéséről sem, annak érdekében, hogy az iskolakezdést ne kudarcként éljék meg.
Mottónk: "A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más, mindegyik különleges, mindegyik gyönyörű. "