Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica csoport

2020/2021 tanév
Korcsoport:
nagycsoport
Óvodapedagógusok: 
        Berencsi Mária             (Mara óvónéni)
Tóth-Lipták Ágnes
(Ági óvónéni)
Dajka:
Oszlánszki Istvánné 
(Zsuzsa néni)
Csoportlétszám: 25 fő

 
A Katica csoportba 25 nagycsoportos korú gyerek jár, 12 lány és 13 fiú. Őket 2 óvodapedagógus Mara óvó néni és Ági óvó néni valamint Zsuzsa dajka néni fogadja. Jól összeszokott közösség alakult ki a 3-4 év alatt. A gyerekeket szeretetteljes légkör fogadja minden nap, ezért szívesen járnak az óvodába. Ez idő alatt már kialakultak a baráti körök. Nemrégiben egy új kisfiúval bővült a csoportunk. A gyerekek nagy örömmel fogadták, nagyon szívesen játszanak vele és segítenek neki.
A heti- és napirend kialakításával biztonságot nyújtó, családias légkört alakítunk ki. Az óvodai szokásokat már jól ismerik, de vannak helyzetek, mikor fel kel eleveníteni.
Igyekszünk a csoportszobát úgy kialakítani, hogy meglegyenek a kis kuckók, ilyenek a mese kuckó, babaszoba, baba konyha, építő szőnyeg, ábrázolós asztal. Valamint a csoportszobát a gyerekekkel együtt az évszakoknak és ünnepeknek megfelelően díszítjük fel.
A hagyományokat figyelembe véve minden évben visszatérő programokat szervezünk pl. szüretelés, Márton nap, Mikulás, Karácsony, farsang. Ezeket az eseményeket nem csak a gyerekek, hanem a szülők is nagyon várják és őket is bevonjuk.
Mivel nagycsoportosak vagyunk ezért a legfontosabb feladatunk az iskolára való felkészítés, az eredményes, kudarc nélküli iskolakezdés. Ehhez játékos tevékenységeket tervezünk változatos tanulási helyzetekkel. Tevékenységeink tapasztalatszerzésen alapulnak és minden tapasztalatszerzéssel játékos feltételeket biztosítunk a szabad játéknak. A gyerekek játék közben nagyon sokat tanulnak.
Célunk, minden gyermek egyéni szükségleteinek maximális kielégítése, az egyéni bánásmód alkalmazásával.

,,Hiszek abban, hogy a jövőnket a gyerekek alakítják. Amilyen értékek, elvek mentén neveljük őket, olyan lesz a mi jövőnk.,,                                 Nyári Darinka